ximikos

Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Αδέλφια μας Στρατιώτες

 




 

Πολύ με συγκινούσαν τα λόγια, κάθε φορά που τα άκουγα, του εκφωνητή στο Πολυτεχνείο το Νοέμβριο του 1973 «Αδέλφια μας Στρατιώτες». Γι αυτό θα τολμήσω κι εγώ να τα χρησιμοποιήσω για να απευθυνθώ στους Έλληνες Στρατιώτες, επειδή ακούγονται φωνές πως στα πλαίσια του ΝΑΤΟ πρέπει να σταλούν να πολεμήσουν σε άλλες χώρες.  

Αδέλφια μας Στρατιώτες, η αποστολή σας είναι να υπερασπίζεστε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Δεν έχετε καμιά υποχρέωση να πολεμήσετε ούτε για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, ούτε του Ισραήλ ούτε κανενός. 

Αδέλφια μας Στρατιώτες, το ΝΑΤΟ (δηλαδή οι ΗΠΑ), για το οποίο θα σας πουν να πολεμήσετε έχει αιματοκυλίσει όλη την Γη. Ιράκ, Σερβία, Συρία… και παλιότερα Βιετνάμ, Κορέα, και εγώ δεν ξέρω που αλλού, πάντα δήθεν για το καλό της ανθρωπότητας αυτοί οι αυτοαποκαλούμενοι Σωτήρες της έχουν χύσει ποτάμι το ανθρώπινο αίμα.

 Αδέλφια μας Στρατιώτες, κανείς ποτέ δεν θα σας τιμήσει επειδή συμμετείχατε σε πολέμους έξω από την Ελλάδα. Ποιος τίμησε τους Έλληνες Στρατιώτες που σκοτώθηκαν στο Βιετνάμ και την Κορέα ; Απολύτως κανείς.

Αδέλφια μας Στρατιώτες, οφείλετε να υπακούτε στις εντολές των ανωτέρων σας μόνο αν είναι σύμφωνες με το Σύνταγμα της Ελλάδας. Δεν έχετε καμιά υποχρέωση από το Σύνταγμα να πάτε να σκοτωθείτε πολεμώντας σε άλλες χώρες επειδή οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας αντί να φροντίζουν για το συμφέρον της Ελλάδας όπως ορκίστηκαν τότε που τους ψήφισε ο Λαός, υπακούν πειθήνια στους ξένους.

Αδέλφια μας Στρατιώτες, το σπουδαιότερο στον άνθρωπο είναι να τα έχει καλά με την συνείδησή του. Έτσι έλεγε μπράβο στον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη και σε όλους τους αγωνιστές του 1821 η συνείδησή τους, έλεγε μπράβο στους Έλληνες Στρατιώτες που θυσίαζαν την ζωή τους για τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους για να μην περάσουν οι Ιταλοί το 1940. Εσάς γιατί να σας πει μπράβο η συνείδησή σας αν σκοτωθείτε στην Ουκρανία ή την Γάζα ή την Συρία εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγάλων ;

Αδέλφια μας Στρατιώτες, έφτασε ο καιρός να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι. Πλέον στην Ελλάδα θα έχουμε να διαλέξουμε ένα από τα δύο : ή να γίνουμε ήρωες ή να γίνουμε σκουλήκια. Είναι φαίνεται θέλημα του Θεού να μην υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις. Ήδη με την ψήφιση του γάμου για τους ομοφυλόφιλους οι Βουλευτές επέλεξαν την θέση τους. Και εσείς Στρατιώτες της Ελλάδας, όπως κι όλοι εμείς, αργά ή γρήγορα, αναγκαστικά θα πρέπει να επιλέξουμε. 

Αδέλφια μας Στρατιώτες, ακούστε τον συνταξιούχο Φυσικό Αθανάσιο Ρακοβαλή, ο οποίος είχε γνωρίσει πολύ καλά τον άγιο Παΐσιο, και είπε στην ομιλία του στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στις 4/12/2023 με θέμα «Μου είπε ο άγιος Παΐσιος» και μη λάβετε μέρος στους πολέμους έξω από την Πατρίδα μας  :

 «Σε μερικούς δε συμφέρει να υπάρχει η Ελλάδα. Οι εχθροί μας θέλουν να μας ξεσκίσουν και οι δήθεν φίλοι μας να μας τσαλακώσουν, να μας κάνουν κομμάτια. Δεν πειράζει όμως, έχουν οι άνθρωποι τα σχέδιά τους κι έχει και ο Θεός τα δικά Του. Και στο τέλος θα φέρει έτσι τα συμφέροντα των μεγάλων που θα αναγκαστούν να μας βοηθήσουν. Όχι από αγάπη ή φιλία ή δικαιοσύνη, αλλά γιατί έτσι θα φέρει ο Θεός τα συμφέροντά τους. Θα πολεμάνε μεταξύ τους, δεν θα μπορεί να νικήσει ο ένας τον άλλο και θα βρουν σαν συμβιβαστική λύση και θα πούνε, την Κωνσταντινούπολη ούτε εμείς θα την πάρουμε ούτε εσείς, θα την δώσουμε στους Έλληνες. Και θα μπει ελληνικός στρατός στην Πόλη χωρίς να πολεμήσει. Γιατί εμείς όπως έχουμε φτάσει σήμερα δεν είμαστε ικανοί να την πάρουμε. Η Πρόνοια του Θεού θα τα οικονομήσει και θα μας δώσουν την Πόλη.

Η Τουρκία θα διαλυθεί και θα κάνουν κράτος οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι θα πάρουν πίσω τα μέρη τους. Αυτή είναι μια προφητεία. Η Ορθόδοξη Εκκλησία πιστεύει στους προφήτες, Ησαΐα, Ιερεμία, σε όλους τους προφήτες. Αυτή είναι μια προφητεία. Σας την λέω γιατί εγώ είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν. Πολύ σίγουρος. Και σας προτρέπω να την λέτε κι εσείς, γιατί όταν θα γίνει, οι άνθρωποι θα σκεφτούν και θα πουν, για κάτσε ρε παιδί μου, πως τόξερε ; Είναι κάποιος άθεος, άπιστος ή αμφισβητεί ή δεν πιστεύει. Αν είναι λίγο καλοπροαίρετος, θα πει, καλά αυτό το έλεγε ο πατήρ Παΐσιος τόσα χρόνια πριν, πως τόξερε ; Αυτό είναι μια πνευματική βοήθεια και θα βοηθηθεί αυτός ο άνθρωπος να πλησιάσει τον Θεό, να γνωρίσει τον Θεό. Γιατί πιστεύω τις προφητείες του αγίου Παϊσίου ; Επειδή πολλά που μου είπε ότι θα συμβούν στην δική μου ζωή, πραγματικά μετά πολλά χρόνια συνέβησαν όπως ακριβώς το είπε».

Διάβασα κάπου πως οι ΗΠΑ προτείνουν, μιας και γίνονται πολλές εκτοξεύσεις πυραύλων στην Ουκρανία, πως είναι ευκαιρία να εκπαιδευτούν και Έλληνες Αξιωματικοί. Δηλαδή όχι να πολεμήσουν, απλώς να εκπαιδευτούν. Βέβαια αν οι πύραυλοι πέφτουν πάνω στους Ρώσους αυτό δεν έχει σημασία, αυτοί τους προσκαλούν για άσκηση. «Οὐαὶ  ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί».


Δεν υπάρχουν σχόλια: