ximikos

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Γιατί τόση δειλία σήμερα ;

 




 

Είχαν σε κάποιο κανάλι της τηλεόρασης προσκεκλημένο έναν Καθηγητή του Πολυτεχνείου για να εξηγήσει την έκρηξη που συνέβηκε κατά το έγκλημα των Τεμπών. Το μόνο ουσιαστικό που είπε ο Καθηγητής ήταν πως η μορφή μανιταριού της έκρηξης δείχνει ότι προκλήθηκε από αέριο και όχι υγρό και πως μπορεί η αιτία να ήταν μια μποτίλια υγραερίου ! Και συνεχώς διαβεβαίωνε για την ασφάλεια των τρένων και τουλάχιστον τρεις φορές είπε πως αύριο ταξιδεύει με το τρένο.

Ρωτήθηκε μια Καθηγήτρια του Συνταγματικού Δικαίου για το αν με τις πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές που μάζεψε η κ. Καρυστιανού μπορεί να αρθεί η ασυλία των Βουλευτών και να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών. Και απάντησε πως δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα ! 

Μήπως έχετε απορία ποια είναι η αιτία για την τόσο «εμπεριστατωμένη» έρευνα του Καθηγητή του Πολυτεχνείου και για την τόσο απλοϊκή απάντηση της Καθηγήτριας του Συνταγματικού Δικαίου ;  Μήπως ακόμα έχετε την απορία γιατί εδώ και τόσα χρόνια στην Ελλάδα που «ο κόσμος καίγεται» ελάχιστοι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, οι οποίοι θεωρούνται τα φώτα της Ελλάδας, έχουν πάρει υπεύθυνα θέση ;

Νομίζω η απάντηση βρίσκεται σε μια λέξη. Δειλία. Δειλιάζουν να υψώσουν το ανάστημά τους μπροστά στην εξουσία και να υποστηρίξουν την αλήθεια που θα έπρεπε να γνωρίζουν από την θέση που έχουν. Γιατί μετά πιθανόν να χάσουν την θέση που έχουν ή τουλάχιστον να βρουν τον μπελά τους από την εξουσία που τους πληρώνει.

Τι λέτε κ. Καθηγητά; Με την σύγκρουση των τρένων δημιουργήθηκε μια κόλαση στο μέρος εκείνο κι εσείς ισχυρίζεστε πως μια μποτίλια υγραερίου προκάλεσε αυτή την έκρηξη ; Μιλάτε για Σύνταγμα κ. Καθηγήτρια του Συνταγματικού Δικαίου την ώρα που περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες ζητούν να ενεργοποιηθεί ένας νόμος ; Μα γι αυτούς έγινε το Σύνταγμα και γι αυτό ο Ελληνικός Λαός είναι πάνω από το Σύνταγμα.

Μου θυμίζουν αυτά τους Εβραίους που διαμαρτυρόντουσαν επειδή ο Χριστός θεράπευε ανθρώπους την ημέρα της αργίας του Σαββάτου. Και τους έλεγε ο Χριστός : «Το Σάββατο έγινε για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για το Σάββατο». Το Σύνταγμα έγινε για τους πολίτες και όχι οι πολίτες για το Σύνταγμα.

Όταν από ευθύνη του Κράτους δολοφονούνται άνθρωποι, όπως έγινε στα Τέμπη, στο Μάτι και εγώ δεν ξέρω που αλλού, πρέπει απ’ ευθείας να τιμωρούνται οι ένοχοι, Πρωθυπουργοί, Υπουργοί … όποιος κι αν είναι. Έτσι γίνεται ακόμα και σε τριτοκοσμικές χώρες όπως στο Καμερούν στο οποίο έλεγε ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου επειδή ο Πρωθυπουργός και κάποιοι Υπουργοί καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα απ’ ευθείας μπήκαν στην φυλακή.

Και στην Ελλάδα ενώ το απαιτούν πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες, μας λέει η κ. Καθηγήτρια πως δεν το προβλέπει το Σύνταγμα. Φυσικά και δεν το προβλέπει, γιατί που να φανταστούν αυτοί που συνέταξαν το Σύνταγμα, ότι θα έλθει εποχή που στην Ελλάδα το Κράτος θα δολοφονεί πολίτες ;  

Σήμερα στην Ελλάδα από τις πολλές ανέσεις που έχουμε αυξήθηκε πολύ η δειλία μας. Γιατί οι πρόγονοί μας ήταν τόσο θαρραλέοι, ενώ εμείς είμαστε τόσο φοβητσιάρηδες ; Για δυο λόγους. Πρώτον αυτοί ζούσαν με στερήσεις. Τι είχαν, τι έχασαν. Και δεύτερον, είχαν ζωντανή σχέση με τον Θεό, ενώ πολλοί από εμάς σήμερα ουσιαστικά γίναμε άθεοι.

Αν αμφιβάλλετε θυμηθείτε τα λόγια του Γέρου του Μοριά, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη : «Όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως και έπειτα υπέρ Πατρίδος». Αν αυτοί είχαν την δειλία που έχουμε σήμερα εμείς, ακόμα σκλάβοι στους Τούρκους θα ήμασταν.      


Δεν υπάρχουν σχόλια: