ximikos

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

«αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει»



Η φράση αυτή που την είπε ο Ίων Δραγούμης πριν από 100 χρόνια, τότε που οι Βούλγαροι κομιτατζήδες τρομοκρατούσαν με εγκλήματα τους Έλληνες για να αρπάξουν την Μακεδονία, είναι επίκαιρη και σήμερα. Γιατί σήμερα το κράτος των Σκοπίων, όχι βέβαια με εγκλήματα, αλλά με την προπαγάνδα που είναι πιο ύπουλη, αγωνίζεται ν’ αρπάξει την Μακεδονία από την Ελλάδα. Και επειδή διαβάζω στις εφημερίδες τα ψέματα που γράφουν οι «κουλτουριάρηδες» και μπερδεύουν τον ελληνικό λαό, θέλησα να γράψω ποια είναι η αλήθεια στο θέμα αυτό.
1. Διαδίδουν σ’ όλο τον κόσμο το ψέμα ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ είναι γνωστό από την ιστορία ότι οι πρόγονοί τους πέρασαν το Δούναβη και ήρθαν στα μέρη της Μακεδονίας τον 7ο αιώνα μ. Χ. δηλαδή 1000 χρόνια μετά το Μέγα Αλέξανδρο.
2. Διαδίδουν το ψέμα ότι οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες κι ας γνωρίζουν ότι υπάρχουν πλήθος ιστορικά στοιχεία που δείχνουν ότι ήταν Έλληνες. Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος νίκησε στο Γρανικό ποταμό έστειλε 300 χρυσελεφάντινες ασπίδες των Περσών στο Πανελλήνιο ιερό, τον Παρθενώνα. Υπήρχαν και στη Μακεδονία ιερά π.χ. το Δίον που θα μπορούσε να τις αφιερώσει. Θα προτιμούσε τον Παρθενώνα αν δεν είχε ελληνική συνείδηση ; Ο Φίλιππος όπως και άλλοι Μακεδόνες συμμετείχαν στους αγώνες στην Ολυμπία, στους οποίους είχαν δικαίωμα να συμμετέχουν μόνο Έλληνες. Ο Μέγας Αλέξανδρος διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό σε όλο τον κόσμο, έκανε τα ελληνικά παγκόσμια γλώσσα (προετοιμάζοντας έτσι χωρίς να το ξέρει τη διάδοση του Ευαγγελίου) και δεν ήταν Έλληνας ;
3. Ισχυρίζονται ότι επειδή ο Δημοσθένης αποκαλεί στους λόγους του το Φίλιππο βάρβαρο, άρα δεν ήταν Έλληνας. Να τους εξηγήσουμε ότι στα ελληνικά η λέξη βάρβαρος δε σημαίνει μόνο τον αλλοεθνή, αλλά και τον άξεστο, τον απολίτιστο. Και να ξέρουμε ότι ειδικά ο Δημοσθένης δε θα τολμούσε να αποκαλέσει κάποιον αλλοεθνή γιατί ο ίδιος ήταν κατά το ήμισυ αλλοεθνής, αφού η μητέρα του δεν ήταν ελληνίδα, αλλά σκύθισα.
4. Ισχυρίζονται ότι ο Μέγας Αλέξανδρος σε κάποια δυσκολία μιας μάχης μίλησε τη γλώσσα τους. Αυτό και να ήθελε να το κάνει δε θα μπορούσε γιατί τα χρόνια εκείνα οι πρόγονοί τους ήταν πολύ μακριά από τη Μακεδονία. Απλά μίλησε κάποια τοπική ελληνική διάλεκτο όπως και σήμερα έχουμε διαλέκτους π.χ. ποντιακά, κυπριακά κλπ.
5. Διάβασα στην ιστοσελίδα τους ότι οι Έλληνες στη Μακεδονία ήρθαν μετά το 1912 που την κατέλαβε ο ελληνικός στρατός. Αυτό το ψέμα είναι τόσο χοντρό που δεν χρειάζεται καν να το σχολιάσουμε. Φαίνεται εφαρμόζουν πιστά την προτροπή του Γκαίμπελς, του υπεύθυνου προπαγάνδας του Χίτλερ: « πέστε ψέματα, πέστε ψέματα, στο τέλος κάτι θα μείνει».
6. Όλη αυτή η υπόθεση ότι είναι Μακεδόνες ξεκίνησε από τον Τίτο το 1944, που είχε σκοπό να πάρει το τμήμα Μακεδονίας της Ελλάδας και το τμήμα της Βουλγαρίας και να τα ενώσει με το τμήμα της Γιουγκοσλαβίας και να έχει το κουμάντο ο ίδιος του. Γι’ αυτό και έφτιαξε το «Μακεδονικό» έθνος. Τότε άρχισε και η προπαγάνδα τους σε όλο τον κόσμο και οι κυβερνήσεις της Δύσης επειδή χρειαζόντουσαν τον Τίτο εξ αιτίας του φόβου της Σοβιετικής Ένωσης ανάγκαζαν τις κυβερνήσεις της Ελλάδας να σιωπούν.
7. Όσοι Έλληνες κατέφευγαν στο κράτος των Σκοπίων για ποικίλους λόγους, τους υποχρέωναν να δηλώνουν γραπτά ότι είναι «Μακεδόνες» κι ας ήταν από την Κρήτη. Και μπράβο σε 3.000 Έλληνες μαχητές του ΔΣΕ που όταν με το τέλος του εμφυλίου κατέφυγαν στο κράτος των Σκοπίων, αρνήθηκαν να αυτοδηλωθούν «Μακεδόνες».
8. Το κράτος των Σκοπίων διδάσκει στους μαθητές των σχολείων του ότι ένα μέρος της πατρίδας τους είναι σκλαβωμένο στους Έλληνες που βασανίζουν τα αδέρφια τους, και έχουν χρέος να τους ελευθερώσουν. Απ’ αυτό καταλαβαίνουμε ότι σκοπός τους δεν είναι απλά ένα όνομα, αλλά έχουν ιμπεριαλιστικούς σκοπούς(και δε στηρίζονται βέβαια στις δικές τους στρατιωτικές δυνάμεις), γι’ αυτό η Ελλάδα δεν πρέπει να δεχθεί καμία ονομασία του κράτους αυτού που να περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία.
Τα λόγια του Ίωνα Δραγούμη λένε στη συνέχεια : « η Μακεδονία θα μας σώσει από την μικροψυχία μας, από την ξεφτίλα μας, από το βόλεμά μας, από τη νάρκωσή μας …». Το κράτος των Σκοπίων γέμισε τον κόσμο με χάρτες που η «Μακεδονία» τους φτάνει μέχρι την Καστοριά και τον Όλυμπο και εμείς κοιμόμαστε ; Πρέπει να πετάξουμε όλα αυτά με τα οποία μας κοιμίζουν, να υψώσουμε το ανάστημά μας και να πούμε σε όσους μικρούς και μεγάλους επιβουλεύονται την Ελλάδα μας, αυτό που πάντα έλεγαν οι Έλληνες : « μολών λαβέ !».

Δεν υπάρχουν σχόλια: