ximikos

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ανοησίες γραμμένες στα σχολικά βιβλία, για να μας πείσουν ότι καταγόμαστε από πιθηκοειδή



Αποτέλεσμα εικόνας για πιθηκοσ


          Νομίζουν πολλοί πως ότι λέει η επιστήμη δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι σωστό. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Οι Φυσικές Επιστήμες, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, είναι θεμελιωμένες πάνω σε έννοιες που δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι, όπως ο χώρος, ο χρόνος, η ύλη, η μάζα, η ενέργεια, η δύναμη, η ζωή κλπ.
Την εφημερίδα που κρατάμε στα χέρια μας την διαβάζουμε, την τσαλακώνουμε, αλλά τι ακριβώς είναι ύλη δεν το γνωρίζει η επιστήμη μας. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες έννοιες που αναφέραμε. Κυλάει ο χρόνος, το νοιώθουμε, αλλά τι ακριβώς είναι ο χρόνος δεν το γνωρίζουμε οι επιστήμονες. Γι’ αυτό και συχνά βρισκόμαστε προ εκπλήξεων. Ποιός θα φανταζόταν, πριν να διατυπώσει ο Αϊνστάιν τη θεωρία της σχετικότητας, ότι όταν τρέχουμε κυλάει για μας  πιο αργά ο χρόνος, απ’ ότι για τους άλλους που είναι ακίνητοι ;   
          Το συμπέρασμα που βγαίνει από τα προηγούμενα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα που να λέει η επιστήμη, και να μπορούμε να πούμε ότι γι’ αυτό δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως είναι σωστό, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί επιστήμονες. Και αυτό φυσικά ισχύει και για την θεωρία της εξέλιξης των ειδών που πρωτοδιατυπώθηκε από τον Δαρβίνο. Με λίγα λόγια η θεωρία υποστηρίζει ότι   πριν από τριάμισι δισεκατομμύρια χρόνια δημιουργήθηκε πάνω στη Γη το πρώτο κύτταρο, αυτό εξελίχθηκε σε απλούς οργανισμούς π.χ. βακτήρια, αυτοί εξελίχθηκαν σε συνθετότερους οργανισμούς π.χ. ψάρια, αυτοί εξελίχθηκαν σε ακόμα συνθετότερους και τελικά από τον Δρυοπίθηκο προέκυψε εξελικτικά ο γορίλας, ο χιμπαντζής και ο άνθρωπος.
          Όλα τα επιχειρήματα που έχει η θεωρία πηγάζουν από το γεγονός ότι όλοι οι οργανισμοί μικρόβια, φυτά, ζώα, άνθρωπος μοιάζουν λίγο ή πολύ μεταξύ τους, δηλαδή τα υλικά και ο τρόπος που είμαστε οι άνθρωποι φτιαγμένοι είναι παρόμοια σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Το DNA του ανθρώπου και του χιμπαντζή διαφέρουν μόνο κατά 1,27 % και οι αιμοσφαιρίνες τους μοιάζουν πάρα πολύ, άρα συμπεραίνει η θεωρία ότι  προήλθαν από το ίδιο είδος, το Δρυοπίθηκο. Το σπουδαιότερο επιχείρημα της θεωρίας είναι ότι όλοι οι οργανισμοί έχουν τον ίδιο γενετικό κώδικα. Να πούμε απλά ότι αυτό σημαίνει πως όλοι οι οργανισμοί, από τα βακτήρια μέχρι και τους ανθρώπους, είναι κατασκευασμένοι με τους ίδιους κανόνες. Και απ’ αυτό, η μόνη σκέψη που τους έρχεται είναι ότι από το ένα είδος έγινε το άλλο. Γιατί δεν τους έρχεται η σκέψη, ότι απλά μπορεί να έχουν όλα τον ίδιο Κατασκευαστή ; 
          Μήπως εξηγεί η θεωρία πως εμφανίστηκε το πρώτο κύτταρο και πως από τους ατελείς οργανισμούς προέκυπταν συνεχώς τελειότεροι μέχρι και τον άνθρωπο ; Τυχαία, συμπτώσεις, ο νόμος φυσικής επιλογής που δεν ξέρουμε πως βρέθηκε να υπάρχει στη Φύση κλπ δημιούργησαν το θαύμα της ζωής που βλέπουμε. Μήπως αφού καταγόμαστε από πιθηκοειδή υπάρχουν απολιθώματα από τα ενδιάμεσα είδη  π.χ. πιθηκάνθρωπων ;  Αν και μας διαβεβαιώνουν οι υποστηρικτές της θεωρίας ότι υπάρχουν,  ο καθηγητής Roberts στο βιβλίο του «Biology, a functional approach», 4η έκδοση σελίδα 629  γράφει : « μας προκαλεί έκπληξη πόσο σπάνια είναι αυτά τα απολιθώματα».  Γιατί βέβαια, αν ήταν σωστή η θεωρία, θα περιμέναμε να ήταν πάρα πολλά αυτά τα απολιθώματα.
         Τι γράφουν τα σχολικά μας βιβλία ; Βιολογία Γ΄ Λυκείου Γενικής Παιδείας,  σελίδα 139 : «Επειδή είναι απίθανο τόσο πολύπλοκες διαδικασίες να έχουν εξελιχθεί ανεξάρτητα σε κάθε είδος αποδεικνύεται αναμφισβήτητα πως όλοι οι οργανισμοί έχουν κοινή προέλευση».  Και στη σελίδα 143 :« τα απολιθώματα και η έρευνα δε γεννούν καμία αμφιβολία ότι ο άνθρωπος, όπως και κάθε άλλος οργανισμός του πλανήτη, είναι προϊόν εξέλιξης». Παρόμοια γράφονται και σε σχολικά βιβλία άλλων τάξεων Λυκείου και Γυμνασίου. Ας αναφέρουμε και τη Βιολογία που διδασκόταν μέχρι το 1998 στη Β΄ Λυκείου (την διδάχθηκα κι εγώ ως μαθητής) έγραφε στην εισαγωγή :« το μάτι της μέλισσας και ο φακός της φωτογραφικής μηχανής μοιάζουν πάρα πολύ. Έχουν όμως μια διαφορά, τη φωτογραφική μηχανή τη φτιάξαμε οι άνθρωποι, ενώ το μάτι της μέλισσας έγινε μόνο του».  Μ’ αυτές τις εκφράσεις «αποδεικνύεται αναμφισβήτητα», «δε γεννούν καμία αμφιβολία», «έγινε μόνο του» και τις παρόμοιες, είναι να μη σκάμε στα γέλια στο σχολείο ; Συχνά χρησιμοποιούν το επιχείρημα « όσο σίγουροι είμαστε για τους νόμους του Νεύτωνα, τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν κλπ. τόσο σίγουροι είμαστε και για τη θεωρία του Δαρβίνου». Και μόνο που κάνουν τη σύγκριση σημαίνει ότι και οι ίδιοι αμφιβάλουν για την ορθότητα της θεωρίας.
         Γιατί όμως τέτοια μανία  να μας πείσουν ότι καταγόμαστε από πιθηκοειδή ; Είναι δυνατόν αυτοί που γράφουν τα σχολικά βιβλία κι’ αυτοί που τα κρίνουν να είναι τόσο άσχετοι επιστημονικά ; Μήπως είναι στρατευμένοι σε αθεϊστικές παρατάξεις και νομίζουν ότι έτσι χτυπούν την πίστη μας, ότι οι άνθρωποι καταγόμαστε από τον Αδάμ και την Εύα ; Ή επειδή τα λένε κάποιοι ξένοι «επιστήμονες» μας τα πλασάρουν εντελώς άκριτα, χωρίς να αναλογισθούν ότι οι Έλληνες πάντα είχαν μια ελευθερία πνεύματος.

         Έλεγε ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος : « Τι ανοησίες λένε τώρα στα σχολεία με την θεωρία του Δαρβίνου κλπ ! Ενώ οι ίδιοι αυτές τις ανοησίες δεν τις πιστεύουν, τις λένε όμως, για να μολύνουν τα παιδιά, να τα απομακρύνουν από την Εκκλησία … Και ύστερα, αν σκεφθής ότι από άνθρωπο, την Παναγία μας, γεννήθηκε ο Χριστός ! Δηλαδή πρόγονος του Χριστού ήταν ο πίθηκος ; Τι βλασφημία ! Και δεν το καταλαβαίνουν ότι βλασφημούν. Ρίχνουν μια πέτρα και δεν κοιτούν πόσα κεφάλια θα σπάση ». (Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι, Α΄, Ιερόν Ησυχαστήριον « Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος», Σουρωτή Θεσ/νίκης)
        

Δεν υπάρχουν σχόλια: