ximikos

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Η κ. Καρυστιανού στην ΚΡΗΤΗ TV

 



 


Παρακολούθησα την δίωρη συνέντευξη της κ. Μαρίας Καρυστιανού στην εκπομπή «αντιθέσεις» στην ΚΡΗΤΗ TV με τον δημοσιογράφο κ. Σαχίνη. Είχα καιρό ν’ ακούσω τόση όμορφη συνέντευξη. Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Σαχίνη. Έκαμνε εύστοχες ερωτήσεις καλύπτοντας κάθε πλευρά της υπόθεσης των Τεμπών κι άφηνε την κ. Καρυστιανού να δίνει την απάντηση που ήθελε χωρίς να την διακόπτει και χωρίς να εκθέτει τις δικές του απόψεις. Σκληρός και ταυτόχρονα σοβαρός δημοσιογράφος.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τα συναισθήματά μου ήταν ανάμεικτα. Συχνά έμενα έκπληκτος ακούγοντας την περίεργη πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους από δημόσιους φορείς και την ενορχηστρωμένη προσπάθεια για εξαφάνιση των πειστηρίων του εγκλήματος από την πρώτη μέρα. Οι άνθρωποι πέθαιναν και κάποιοι είχαν την έγνοια να εξαφανίσουν το χώμα από τον χώρο.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ντράπηκα συχνά που είμαι πολίτης αυτής της χώρας. Εμείς που περάσαμε τα 60 μεγαλώσαμε μαθαίνοντας να εμπιστευόμαστε τις Κυβερνήσεις της Ελλάδας, την Δικαιοσύνη, όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες. Μεγαλώσαμε μαθαίνοντας να νοιώθουμε το Κράτος σαν μια μεγάλη αγκαλιά προς τους πολίτες και γι αυτό τρέφαμε μια υπερβολική αγάπη προς την Πατρίδα αποφασισμένοι όποτε ζητηθεί να δώσουμε και την ζωή μας γι αυτήν. Και να διαπιστώνω τώρα στο έγκλημα των Τεμπών πως αυτοί που κυβερνούν την Πατρίδα δεν δίνουν δεκάρα για τις ζωές μας !

Όταν διάβασε ο κ. Σαχίνης τα λόγια που είπε ο Πρωθυπουργός στην Βουλή συγκινήθηκα. Μα ήταν τόσο υπέροχα, τόσο συγκινητικά ! Η κ. Καρυστιανού όμως δεν πάτησε την πεπονόφλουδα και απάντησε πως τα έργα του είναι εντελώς αντίθετα από τα λόγια  του. Ποια είναι τα έργα του ; Συγκάλυψη, παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης, ατιμωρησία ενόχων … Δυστυχώς εγώ από μικρό παιδί πρόσεχα τι έλεγαν οι άλλοι και όχι τι έκαμναν.

Δήλωσε την πίκρα της η κ. Καρυστιανού για τα χειροκροτήματα των Βουλευτών στα ψέματα  για το έγκλημα στα Τέμπη που έλεγαν κάποιοι ομιλητές. Ας το γνωρίζουν οι χειροκροτητές πως είναι σαν να είπαν τα ψέματα οι ίδιοι. Νομίζω πως έπρεπε στην Βουλή όλοι να πουν την αλήθεια και μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, ανεξάρτητα τι θα ψήφιζαν μετά.       

Γι αυτούς που είπαν ψέματα στην Βουλή για το έγκλημα των Τεμπών νομίζω πως ισχύουν τα λόγια του Χρυσοστόμου : «Αλλά τοσαύτην επιδεικνύμεθα την ραθυμίαν, ως προτιμάν των αεί μενόντων τα πρόσκαιρα, και την γήν του ουρανού και τα μηδέποτε τέλος λαβείν δυνάμενα των πριν ή φανήναι αφιπταμένων».

Αυτοί λοιπόν που είπαν ψέματα στην Βουλή για το έγκλημα στα Τέμπη, σύμφωνα με τον Χρυσόστομο, προτίμησαν τα πρόσκαιρα και όχι τα αιώνια, προτίμησαν την γη και όχι τον ουρανό, προτίμησαν αυτά που εξαφανίζονται πριν καν φανούν και όχι αυτά που δεν έχουν τέλος. Κι αν οι ίδιοι υπερψήφισαν και το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ο οποίος «γάμος» είναι βδέλυγμα ενώπιον του Θεού, ακόμα χειρότερα γι αυτούς.

Πως αυξήθηκε τόσο η δειλία στην Πατρίδα μας ! Αξιωματικοί του Στρατού, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, Ανακριτές, Εισαγγελείς …  δεν εκτέλεσαν  τα καθήκοντά τους, όπως απαιτούσε η θέση τους, στο έγκλημα των Τεμπών, επειδή τους δόθηκε εντολή άνωθεν. Ρωτάω : όταν ένας Δημόσιος Υπάλληλος δέχεται εντολή από ανωτέρους του να παραβεί το καθήκον του, πρέπει να υπακούσει ;  

Νομίζω στους ανάξιους Πολιτικούς που βλάπτουν την Ελλάδα, ταιριάζουν τα λόγια του Ψαλμωδού : «εἶδον τὸν ἀσεβῆ ὑπερυψούμενον καὶ ἐπαιρόμενον ὡς τὰς κέδρους τοῦ Λιβάνου·  καὶ παρῆλθον, καὶ ἰδοὺ οὐκ ἦν, καὶ ἐζήτησα αὐτόν, καὶ οὐχ εὑρέθη ὁ τόπος αὐτοῦ»(Ψαλμ.36,35).

Να τα μεταφράσω όπως ταιριάζει γι αυτούς τους Πολιτικούς : Σας είδα να κάθεστε σε θέσεις Πρωθυπουργών, Υπουργών, Διευθυντών, και να κομπάζετε όπως τα ψηλά δέντρα στα βουνά. Και μετά από λίγη ώρα γύρισα να σας ξαναδώ και είχατε εξαφανιστεί, και σας έψαξα, και δεν μπόρεσα να βρω ούτε που είστε.

Έλεγε ο άγιος Παΐσιος : «τους Πολιτικούς που βλάπτουν την Ελλάδα παρακαλώ τον Θεό να τους συγχωρέσει και να τους παίρνει γρήγορα πριν προλάβουν να κάνουν μεγάλη ζημιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: